Sa datumom 13.7.2020. u Hrvatskoj dozvoljeno je rekreativno bavljenje sportom uz obavezno držanje distance od barem 1,5m uz češće dezinficiranje ruku te izbjegavanje dodirivanja lica, te primjenu općih mjera zaštite od COVID-19. Okupljanja veća od 100 osoba moraju biti prijavljena barem 48 sati ranije, uz obavezno vođenje evidencije svih prisutnih, i poštivanje pravila za organizatora i sudionike.
Sportska natjecanja (bez gledatelja) na otvorenom su omogućena od 30.5.2020. Maksimalna veličine grupe ljudi je trenutno 300 osoba u zatvorenom, odnosno 500 osoba na otvorenom prostoru, uz osiguranje 4m² po osobi. Apeliramo da se svi strogo pridržavamo tih i ostalih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja zaraze!
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
(nedjelja)
12:15
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Prosvjed varaždinskih biciklista - "Potraga za dijalogom"

Zašto se biciklistička infrastruktura u proteklih 5 godina pogoršala, a ne poboljšala? Zašto se grade karikaturalni parkinzi (Kukuljevićeva) i proširuju zone zabrane bicikliranja (Zagrebačka)? Zašto se daje prednost automobilima, ako nas takav pristup u bližoj budućnosti vodi do prometnog i financijskog kolapsa? Zašto nedostaju kvalitetna ulaganja u pješačko biciklističku infrastrukturu koja život građana čini ljepšim, boljim, zdravijim? Zašto je nemoguće dozvoliti bicikliranje u centru grada uz kontrolu brzine vožnje? Zašto automobili službeno mogu voziti kroz centar grada, a bicikli ne? Možemo li bolje?

Novi prosvjed organiziramo na obljetnicu velikog prosvjeda iz 2014.-te godine kada je Korzo ispunilo 300-tinjak građana na biciklima. Upravo taj prosvjed bio povod za osnivanje udruge, a unatoč našim višegodišnjim dobronamjernim naporima i akcijama infrastrukturne promjene su krenule u krivom smjeru.

Okupimo se ponovno u velikom broju, na glavnom gradskom trgu u nedjelju 9.6.2019. u 12 sati.

Više detaljnih informacija o programu USKORO.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!