Sa datumom 27.5.2020. u Hrvatskoj dozvoljeno je rekreativno bavljenje sportom uz obavezno držanje distance od barem 1,5m uz češće dezinficiranje ruku te izbjegavanje dodirivanja lica, te primjenu općih mjera zaštite od COVID-19.
Sportska natjecanja (bez gledatelja) na otvorenom biti će omogućena od 30.5.2020. Maksimalna veličine grupe ljudi je trenutno 300 osoba u zatvorenom, odnosno 500 osoba na otvorenom prostoru, uz osiguranje 4m² po osobi. Apeliramo da se svi strogo pridržavamo tih i ostalih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja zaraze!
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
(subota)
10:00
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar
ORGANIZATOR Kontakt:

KOTIZACIJA

40 kn

Advent Bike 2019.

Biciklističke vožnje na Kvarneru ne završavaju s hladnijim danima. Adventsko vrijeme darivanja, radosti i zajedništva idealno je za druženje za dva kotača. Stoga vas pozivamo da nam se pridružite na rekreativnoj biciklijadi ADVENT BIKE u Njivicama i Malinskoj koja će osim same vožnje pružiti i upoznavanje kulturno-povijesnih znamenitosti kraja. Ovoga puta posjećujemo ostatke antičkog grada Fulfinum Mirine i zbirku arheoloških nalaza Cickini.

Biciklijada Advent bike će se održati u subotu, 7. prosinca 2019., a organizatori biciklijade su Turistička zajednica Općine Omišalj, Turistička zajednica Općine Malinska - Dubašnica i Promotiv Travel Outdoor. Start i cilj biciklijade je na rivi u Njivicama.

PROGRAM:
9:00 – 10:00 okupljanje i prijave sudionika (Riva Njivice)
10:00 start biciklijade
11:00 odmor i okrjepa u Sv. Vidu uz posjet Arheološkoj zbirci Cickini
13:00 odmor i okrjepa u Mirinama uz posjet ostacima rimskog grada Fulfinuma
14:00 završetak ture
14:30 zajednički ručak (Rivica)

Iz centra Njivica krećemo obalnom šetnicom do Kijca gdje nas čeka prvi uspon do makadamske ceste kojom ćemo nastaviti do Svetog Vida. U Svetom Vidu nas očekuje posjet Zbirci arheoloških nalaza Cickini nakon čega se spuštamo do centra Malinske i Rajskog cestom nastavljamo u smjeru Njivica. Ukoliko vam je i ovaj kraći krug dovoljan za vožnju, ostajete u Njivicama i čekate povratak ostatka grupe. Biciklijada se nastavlja prema Omišlju. Slijedi posjet Arheološkom parku Mirine uz kraći odmor i okrjepu. Povratak u Njivice i zasluženi ručak.

KOTIZACIJA: 40 kn
Kotizacija uključuje:
– ručak
– degustacije/ okrjepe
– organizaciju
– vođenje
- poklon iznenađenja
Napomena: djeca do 12. godina u pratnji roditelja ne plaćaju kotizaciju

RUTA: Njivice – Sv.Vid - Malinska – Njivice – Mirine (Omišalj) - Njivice
DULJINA RUTE: 29 km
UKUPNI USPON: 200 m
PODLOGA: 60% asfalt, 40% makadam
PREDPRIJAVE: do petka 6. prosinca putem on-line obrasca https://bit.ly/2s022bd

NAPOMENA:
Svaki je sudionik obavezan nositi kacigu, poštivati prometna pravila i Zakon o sigurnosti prometa te slušati upute vodiča/redara.
Prilikom prijave sudionik je svojim potpisom suglasan da sudjeluje na vlastitu odgovornost, da je upoznat sa svim rizicima i fizičkim ozljedama te da se odriče svakog prenošenja odgovornosti na organizatora biciklijade ili treće pravne i fizičke osobe. Organizator zadržava pravo izmjene rute zbog novonastalih neočekivanih prilka.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!
DUŽINA RUTE 29 km
FACEBOOK BICIKLIJADE facebook.com/events/285610796444040...