(subota)
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar
ORGANIZATOR Kontakt:

KOTIZACIJA

30 kn

5. Rekreativna biciklijada "Oživimo Završje"

Završje je i ovog travnja domaćin biciklijade koja poziva rekreativce da na dva kotača otkriju prirodna i kulturna bogatstva tog povijesnog mjesta u srcu sjeverozapadne Istre. Biciklistička vožnja Oživimo Završje nastoji vratiti ponešto života u srednjovjekovni gradić koji je imao važnu ulogu u razvoju grožnjanske općine.

Oko 30 km duga kružna staza vodi šumskim putevima i krajolicima što oduzimaju dah. Srednje je zahtjevna, a biciklistima se preporuča da ponesu rezervnu zračnicu i zaštitnu kacigu. Start je u 14 sati iz Završja odakle ruta vodi kroz mjesta Sveti Ivan, Čepić i Šternu, a potom se kroz šumu Kornariju vraća natrag u Završje.

Očekuje se da će vožnja završiti oko 17 sati, nakon čega slijedi zajednički ručak u središtu živopisnog gradića zanimljivog i po tome što ima vlastiti kosi toranj. Uz gradić je prolazila stara željeznička pruga Parenzana, a u novije ga vrijeme putnici i istraživači prepoznaju kao neotkriveni dragulj Sjeverozapadne Istre.

Biciklijada Oživimo Završje odlična je prigoda za otkrića, sport i boravak u netaknutoj prirodi. Startnina je 30 kuna te pokriva ručak, piće i okrjepu tijekom vožnje, a sudionici voze na vlastitu odgovornost.

Kao ljubitelji zdravog života, biciklizma prirode nemojte propustite priliku za sudjelovanje na biciklijadi Oživimo Završje.

Krenite u još jednu nezaboravnu avanturu sa vašim ljubimcem na dva kotača!

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!