Sa datumom 20.5.2020. u Hrvatskoj (osim otoka Brača) dozvoljeno je rekreativno bavljenje sportom uz obavezno držanje distance od barem 1,5m uz češće dezinficiranje ruku te izbjegavanje dodirivanja lica, te primjenu općih mjera zaštite od COVID-19.
I dalje su zabranjene grupe veće od 40 osoba, kao i održavanje svih sportskih natjecanja. Apeliramo da se svi strogo pridržavamo tih i ostalih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja zaraze!
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
(petak)
00:01
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar
ORGANIZATOR Kontakt:

Međunarodni dan zimskog bicikliranja na posao 2020.

Ponovno je došao taj dan!

Međunarodni dan zimskog bicikliranja na posao obilježavamo i ove godine i to u petak 14. veljače, na Valentinovo!

Ako i ne biciklirate cijelu zimu, barem 14.2. sjednite na bicikl na putu do posla, škole ili ljubavnog susreta - pokažite sebi i drugima da se ipak može!

Pridružite se akciji registracijom na: https://winterbiketoworkday.org/

A možda se sretnemo negdje na zagrebačkim prometnicama uz dijeljenje poticajnih poklončića ;)

Pozovite kolege i prijatelje, vozite se zajedno ili organizirajte prijateljsko natjecanje! Objavite fotografije na svom Facebook i Instagram profilu uz hashtagove:
#winterbiketoworkday
#winterbiketoworkdayZG

Inicijativa prijateljskog natjecanja među gradovima, državama i organizacijama pokrenuta je u Kanadi 2013. godine i uvijek se održava drugi petak u veljači.
Zagreb je 2015., 2016. i 2017. godine odnio titulu grada pobjednika s najviše zimskih biciklista, odnosno najviše građana koji su se obvezali barem taj dan koristiti bicikl kao prijevozno sredstvo. Potrudimo se i ove godine te pokažimo kako puno Zagrepčana_ki vozi bicikl i zimi!

Koja je svrha i smisao ovakve akcije?
Unatoč klimatskim promjenama zbog kojih "više nema zime", uvijek postoji mogućost da će snijeg ipak zabijeliti naše gradove. A zimske službe treba i dalje podsjećati da se i biciklom ide na posao. Zato biciklističke prometne površine treba čistiti, a ne koristiti za odlaganje snijega. Ako ih i ne čiste, barem da ih ne zatrpavaju.

Pozivamo građane i građanke iz svih gradova Hrvatske na sudjelovanje i njihovo pozicioniranje na mapu svjetskih gradova u kojima se bicikl i zimi koristi kao prijevozno sredstvo!

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!