Sa datumom 27.5.2020. u Hrvatskoj (osim otoka Brača) dozvoljeno je rekreativno bavljenje sportom uz obavezno držanje distance od barem 1,5m uz češće dezinficiranje ruku te izbjegavanje dodirivanja lica, te primjenu općih mjera zaštite od COVID-19.
Sportska natjecanja (bez gledatelja) na otvorenom biti će omogućena od 30.5.2020. Ograničenje veličine grupa ljudi povećati će se sa 40 osoba na 100 osoba u zatvorenom prostoru, odnosno 300 osoba na otvorenom, prema preporukama HZJZ-a tijekom ovog tjedna. Apeliramo da se svi strogo pridržavamo tih i ostalih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja zaraze!
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
(nedjelja)
10:00
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar
ORGANIZATOR Kontakt:

OTKAZANO: Kostrena Bike 2020.

Dragi cikloljubci,
s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju u zemlji primoreni smo odgoditi manifestaciju Kostrena bike 2020.
O novom terminu bit ćete obavješteni pravovremeno.

Službeno priopćenje Općine Kostrena možete pročitati na linku:

https://kostrena.hr/preporuka-o-otkazivanju-javnih-okupljan…

Hvala na razumijevanju i ostanite zdravi.

Općina Kostrena i Croatian Backroads vas pozivaju na drugo izdanje "Kostrena bike", vođene biciklističke ture koje će se održati u nedjelju, 29.3.2020.

Okupljanje i prijave sudionika će početi od 9:00h na parkiralištu nasuprot "sidra" u ulici Šetalište Kostrenskih boraca. (https://goo.gl/maps/ArZFqjnLzqVJUVmm9), a start biciklijade je predviđen u 10:00h. Predviđeno trajanje obije ture je oko 2h.

S namjerom proširivanja ponude sadržaja namijenjenih rekreaciji i razvoju cikloturizma, Kostrena je prošle godine uredila 26 kilometara mountain bike staza. Ove godine su staze poboljšane i proširene te ćemo ih predstaviti na sportskom događanju „Kostrena Bike 2020“, čije će se, drugo po redu, izdanje u obliku vođene biciklističke ture održati 29. ožujka 2020.

Biciklijada će se održati kao biciklistička tura i sudionike provesti kroz manje poznate dijelove Kostrene koji po atraktivnosti i zanimljivim sadržajima nimalo ne zaostaju za njezinim obalnim dijelom. Novouređene staze klasificirane su u dvije kategorije – srednje zahtjevna, dužine 13,8 km i zahtjevna, dužine oko 14 km.

Obje staze su obilježene standardiziranim biciklističkim oznakama koje vozačima pružaju sve potrebne informacije. Uz biciklističke oznake, čitavom dužinom staza postavljene su i informativne table s oznakama zanimljivih lokaliteta kroz koje prolaze, a koje će sudionici Kostrena Bike ture imati priliku i pobliže upoznati tijekom kratkih zaustavljanja i prezentacija.

U subotu će vas voditi licencirani biciklistički vodiči Croatian Backroads ekipe na dvije novooznačene staze.

Obje staze zahtijevaju brdske bicikle kao i prethodno iskustvo u vožnji po makadamskim i brdskim stazama.

Staza K7 (cca. 14km) spada u srednje zahtjevne staze. Poželjno je prethodno iskustvo u vožnji makadamskim i brdskim stazama.
DULJINA : 13,8 km
VRSTA : BRDSKA
TEŽINA: SREDNJE ZAHTJEVNA (POTREBNA DOBRA KONDICIJA)
UKUPNI USPON: 395m
PODLOGA: ASFALT 8km / MAKADAM 5,8km

Staza K7a (cca. 14km) spada u tehnički zahtjevne staze. Poželjno je iskustvo u vožnji zahtjevnijim terenima.
DULJINA: 12.4 km
VRSTA: BRDSKA
TEŽINA: TEHNIČKI ZAHTJEVNA (POTREBNA DOBRA KONDICIJA)
UKUPNI USPON: 400m
PODLOGA: ASFALT 6km / MAKADAM 8km

Na cilju vas očekuje okrjepa kao i poklon iznenađenja.

PRIJAVE NA LINKU:
https://docs.google.com/forms/d/1CEyZVs9zKrR14xfOlulr0qu3PibFOiCnYFt7exTFIus

NAPOMENA:
Svi sudionici biciklijade voze na vlastitu odgovornost. Dužni su poštivati prometna pravila i Zakon o sigurnosti prometa na cestama. Obavezna je kaciga i rezervna zračnica.
Organizator zadržava pravo promjene trasa, iz razloga
da promjene osiguraju sigurnost sudionika. U slučaju promjene ili dopune, svi sudionici će biti pravovremeno obaviješteni.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!
DUŽINA RUTE 14 km
FACEBOOK BICIKLIJADE facebook.com/events/490482681596173...