(nedjelja)
18:00
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar
KOTIZACIJA

- - - -

Pravo na bicikl - 13. kritična masa Varaždinskih biciklista

"PRAVO NA BICIKL"
13. (zadnja i statična) kritična masa Varaždinskih biciklista
Kapucinski trg, nedjelja 21.6. Okupljanje u 18h, razlaz u 18:15h.

Izraziti ćemo nezadovoljstvo prema učestalim krađama bicikala za koje krivci kontinuirano ne odgovaraju i nisu spriječeni u ponavljanju krađa (no bez govora mržnje prema nacionalnim manjinama). :(

Nakon 15-ak minuta statičnog okupljanja na Kapucinskom trgu, otići ćemo na kratko druženje i razgovor o krađama bicikala i infrastrukturi Varaždina (Biergarten ili Bar galerija Bicikl, ovisno o prognozi).

ZAŠTO ZADNJA KRITIČNA MASA?
Jer postojanje udruge nema smisla u uvjetima u kojima gradska vlast učestalo vrijeđa članove, javno ili privatno, bez prihvaćanja ruke suradnje i ostvarivanja dijaloga o razvoju infrastrukture.
:(
Ne postoji podrška građana u mjeri koja bi dovoljna da promijeni vlast i ne postoji interes vlasti u mjeri koja bi bila dovoljna da promijeni infrastrukturu (na bolje).
:(
Trudili smo se 5 godina kontinuirano volonterski doprinositi razvoju grada, ali arhitekti, urbanisti, elektrotehničari, građevinari, prometaši, strojari, informatičari, sociolozi, psiholozi, kulturolozi, te drugi inženjeri, humanisti, entuzijasti okupljeni oko udruge biciklista za gradsku vlast su "bezveznjaci koji se ne bi trebali baviti temom biciklizma i infrastrukture".
Nismo uspjeli stvoriti komunikaciju i kontinuitet, ostao je i ostati će jedino kontekst - GRAD BICIKALA
:(
Zato zadnja kritična masa u režiji Udruga "Varaždinski biciklisti"

p.s. moguća je lagana kiša, pa planirajte kišobrane ili kabanice za svaki slučaj

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!