Sa datumom 13.7.2020. u Hrvatskoj dozvoljeno je rekreativno bavljenje sportom uz obavezno držanje distance od barem 1,5m uz češće dezinficiranje ruku te izbjegavanje dodirivanja lica, te primjenu općih mjera zaštite od COVID-19. Okupljanja veća od 100 osoba moraju biti prijavljena barem 48 sati ranije, uz obavezno vođenje evidencije svih prisutnih, i poštivanje pravila za organizatora i sudionike.
Sportska natjecanja (bez gledatelja) na otvorenom su omogućena od 30.5.2020. Maksimalna veličine grupe ljudi je trenutno 300 osoba u zatvorenom, odnosno 500 osoba na otvorenom prostoru, uz osiguranje 4m² po osobi. Apeliramo da se svi strogo pridržavamo tih i ostalih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja zaraze!
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
(subota)
17:00
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar
ORGANIZATOR Kontakt:

KOTIZACIJA

- - - -

OTKAZANO: Biciklijada ''Pedala - Žlica - Tamburica'' VOL 2(020)!

Fanfare u pozadini
''Druga Pištanačka biciklijada'' u organizaciji ZIIC-a.

Budi fer stisni šer opcija uključena!

Obrazac za prijavu u linku:

https://docs.google.com/forms/d/1VpImdT79D_8AuezugvPyZS5TYxR9Bk2-Md9yI1xpviM/edit

Da, svi ste dobro došli.
Da, niste dužni pročitati tekst (osim obavezne opreme! Ali bi bilo fora da pročitate barem koji red!

Nadam se da smo mudriji u drugom izdanju.

Planirana ruta:

https://www.plotaroute.com/route/1169164?units=km

Još jedno po redu najobičnije biciklističko druženje s najobičnijim ciljem - uživanjem, nastalo kao ideja u najobičnijoj šetnji na najobičnijem planetu.
Da ova biciklijada ne bi viša nešto više od obične, odlučio sam to popratiti pravom najobičnijom glazbom za naš najobičniji kraj - tamburicom. Ako sve prođe po najobičnijem vremenu nadam se da će se na tanjuru pronaći i neka najobičnija hrana da priču zaokružimo u najobičnijem tonu. Datum je najobičniji za bicikliste i ovakva druženja, a da stvar bude baš obična stavio sam termin u posljepodnevnim subotnjim satima.

Kad se ova obična vožnja završi, kreće hrana i tamburanje uz pjesmu i ples.

Od obavezne opreme potrebno vam je;
Vozilo na jedno, dva ili tri kotača koje se pokreće pedalirajući s barem 50% vlastite snage.
Kacige preporučljive, obavezne za mlađe sudionike.
Koliko mi se čini, to je to od obavezne opreme!

Dodatno:
Ne zaboravite na kožu, nanesite dobar sloj kreme za sunce, na bicikle postavite sjedalice, ubacite u njih svoje najmlađe koji tek pedale trebaju otkriti.
Uz uzvik ''ženo'' ili ''mužu'' ideš i ti, proširi dobru vibraciju unutar obitelji i razmisli na dobrobiti za vlastito zdravlje. Ponesi i dekicu, da uživaš u nadamo se divnom danu.

Ovo je odlična prilika da postanete Pištančanin na jedan dan. Znam da jedva čekate.

Opis rute:

Krećemo iz srca sela, kod društvenog doma gdje se lagano spuštamo par sto metara izvan Pištane do akumulacijskog jezera. . Nakon 4 kilometra makadama put nas vodi do asfaltirane ceste za Gornju Pištanu i malo uspona na samom početku. Na vrhu vas čeka predivna panorama, gdje možete okinuti odličnu fotografiju i nastaviti biciklijadu u smjeru jednog spusta iznad kojeg se skriva pravi mali biser - stari most Gutmanove pruge.
Pauza na imanju gospođe Danice Jović i okrjepa
Nakon toga se ponovno vraćamo na kratki - kilometarski makadam koji nas vodi u smjeru Orahovačkog jezera.
Preko Rajčule spuštamo se u centar grada i kroz šumoviti predio sela ponovno dolazimo na početak biciklijade - mjesni dom.

Dužina rute - 17 kilometara.

Start u 17h.

Hvala vam ,
Zdenko

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!
DUŽINA RUTE 17 km
FACEBOOK BICIKLIJADE facebook.com/events/433881459946959...