(subota)
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar
ORGANIZATOR Kontakt:

Kritična masa 5: “Ak’ je zima – nije lav!”

Prva zimska osječka masovna vožnja biciklima očekuje nas na datum pun dvokotačne simbolike – 22. 2. 2014.!

Okupljamo se na Trgu Ante Starčevića u 16 i 22, a za točno 8 minuta, to jest u 16 i 30 krećemo u dosad nezapamćenu zimsku vožnju Osijekom u trajanju od otprilike sat vremena, a završavamo u Barcelona pub-u s nevjerojatnim popustima na čaj (6 kn) i pivo (10 kn).

Meteorološki znalci najavljuju ono nama najvažnije – vrijeme bez kiše. Vozimo najvećim dijelom biciklističkim stazama, čiju ćemo kvalitetu i ovaj put testirati.

Specifičan cilj ove kritične mase je potaknuti sve građane da se više koriste biciklom unatoč i usprkos relativno hladnijem vremenu.

Općeniti je cilj, kao i kod svih dosadašnjih vožnji, popularizirati bicikl kao prijevozno sredstvo i potaknuti nadležne, koje ćemo kao i inače pozvati na vožnju, da daju svoj obol u razvoju biciklizma.

Molimo vas za poštivanje prometnih pravila i uputa organizatora. U slučaju vožnje suprotno pravilima možete biti kažnjeni, a manifestacija prekinuta. Mrak pada oko 17 i 20 pa ipak ponesite propisanu rasvjetu, a i nešto od reflektirajuće opreme neće biti na odmet.

Pozivamo vas da se pridružite u što većem broju i pozovete bližnje i daljnje rođake! Ponesite transparente s biciklističkim porukama i raznorazne instrumente: trube, kastanjete, zvonca i što god vam padne na pamet.

Podsjećamo roditelje da je za svu djecu do 16 godina starosti za vrijeme vožnje na cesti obavezno korištenje kacige

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!
DUŽINA RUTE 10 km
WEB BICIKLIJADE www.bikemyday.com/2014/02/15/kriticna-masa-5...
FACEBOOK BICIKLIJADE facebook.com/events/293886217426795...