Sa datumom 13.7.2020. u Hrvatskoj dozvoljeno je rekreativno bavljenje sportom uz obavezno držanje distance od barem 1,5m uz češće dezinficiranje ruku te izbjegavanje dodirivanja lica, te primjenu općih mjera zaštite od COVID-19. Okupljanja veća od 100 osoba moraju biti prijavljena barem 48 sati ranije, uz obavezno vođenje evidencije svih prisutnih, i poštivanje pravila za organizatora i sudionike.
Sportska natjecanja (bez gledatelja) na otvorenom su omogućena od 30.5.2020. Maksimalna veličine grupe ljudi je trenutno 300 osoba u zatvorenom, odnosno 500 osoba na otvorenom prostoru, uz osiguranje 4m² po osobi . Apeliramo da se svi strogo pridržavamo tih i ostalih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja zaraze!
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
(nedjelja)
10:00
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar
ORGANIZATOR Kontakt:

KOTIZACIJA

100 kn

Kolesarski maraton Vuhred 2020

Dan prireditve: nedelja 20.9.2020.

Start in cilj: Bar Kogal v Vuhredu.

Start velikega maratona ob 10:00 (64 km).

Start malega maratona ob 10:45 (34 km).

Start družinskega maratona ob 11:00 (10 km).

Prijave: na dan prireditve med 8:30 in 10:00, ter pred prijave (katere najdete pod opisom pravil maratona) do 13.9.2020. V kolikor predprijava ni poravnana do 13.9.2020 se plača znesek 20€ na dan prireditve to velja tudi za otroke (15€). Za udeležence družinskega maratona prijava preko spleta ni potrebna. Morajo pa se prijaviti na dan prireditve.

Startnina: v pred prijavi 15€, na dan prireditve 20€ za odrasle; otroci v pred prijavi 10€ na dan prireditve 15€ (organizacija, okrepčilne postaje, malica in pijača ter majica-na dan prireditve ni možnosti izbire velikosti majice).

Razpisujemo tri trase. Krajša trasa (34 km) je primerna za večino kolesarjev in družine. Daljša trasa (64 km) pa je nekoliko zahtevnejša saj je na trasi kar nekaj klancev. Trasi sta v celoti asfaltirani. Ob trasi bosta dve okrepčilni postaji v Spodnji Vižingi (mali in veliki maraton) ter v Ribnici na Pohorju (veliki maraton). Ves potek prireditve se odvija ob rednem cestnem prometu, brez zapore cest. Udeležba na prireditvi je na lastno odgovornost z upoštevanjem cestno prometnih predpisov. Na cilju bo udeležence pričakala malica in pijača. Prav tako se bo na prireditvi podelilo pokal najmlajšemu udeležencu in najmlajši udeleženki, najstarejšemu udeležencu in najstarejši udeleženki ter pokal za najštevilčnejšo ekipo.

Poleg obeh maratonov (34 in 64 km) bo med potekom obeh maratonov potekalo tudi družinsko kolesarjenje v dolžini 10 km iz Vuhreda v smeri Radelj ob Dravi in nazaj. Za te startnine ni, vsi pa prejmejo spominsko darilo.

Mali maraton: Vuhred – Sveti Vid – Vuzenica – Spodnja Muta – Radlje – Brezno – Podvelka – Vuhred elektrarna – Vuhred.

Veliki maraton: Vuhred – Vuhred elektrarna – Podvelka – Janževski vrh – Ribnica na Pohorju – Vuhred – Sveti Vid – Vuzenica – Spodnja Muta – Radlje ob Dravi – Brezno – Podvelka – Vuhred elektrarna – Vuhred.

Pravila in Potek:
Na maratonu lahko sodelujejo vsi, kateri se počutijo sposobne prekolesariti 34 oziroma 64 km dolgo progo v času trajanja prireditve. Udeleženec se mora prilagoditi na način vožnje v skupini. Otroci do 15 let smejo kolesariti le v spremstvu staršev oziroma polnoletne osebe in obvezno nositi čelado. Ob prijavi prejmete vsi startne številke, ki morajo biti na vidnem delu kolesa. Vsi kolesarji kateri ne bodo imeli številk na vidnem mestu bodo z strani redarjev in organizatorja izločeni iz dogodka. Pred kolono in na koncu bo vozilo organizatorja z utripajočo lučjo in napisom »začetek maratona«, oziroma »konec maratona«. Udeleženec, kateri iz kakršnega koli vzroka ne more nadaljevati maratona bo imel na razpolago prevoz na ciljni prostor. Maraton bo potekal ob normalnem prometu, zato so udeleženci dolžni spoštovati cestno-prometne predpise in navodila organizatorja. Udeleženci morajo voziti v koloni, eden za drugim, po desnem robu cestišča, v smeri vožnje. Prednost udeležencem maratona v križiščih ni zagotovljena. Za varen potek prireditve bodo skrbela vozila organizatorja in redarji ter policisti. Redarji bodo opozarjali udeležence na nevarna mesta (na določenih delih maratonov tudi opozorilne table), prav tako bodo redarji opozarjali udeležence na smer poteka maratona. Kolono na obeh maratonih bosta spremljala bolničarja z svojim vozilom. Udeleženci kolesarijo na lastno odgovornost po svojih zmožnostih. Paziti morajo na svojo varnost in na druge udeležence v prometu, predvsem na promet iz nasprotne smeri in spoštovati pravila prednosti. Organizator ne jamči in odgovarja za škodo, ki jo udeleženec povzroči sebi, drugim udeležencem ali tretji osebi. Prireditev NI tekmovalnega značaja. S svojim podpisom izpolnjene prijavnice se udeleženec strinja z delitvijo fotografij s prireditve na spletnih straneh in družabnih omrežjih. S startom udeleženci potrjujejo, da so seznanjeni z določili razpisa.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!
DUŽINA RUTE64 km
WEB BICIKLIJADE kd-vuhred.si/2019/02/17/kolesarski-mara...