KOTIZACIJA

- - - -

Franciskana 2020

Udruga za promociju biciklizma “HerzegovinaBike” u suradnji Uredom Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije u Nedelju; 11.10.2020. organizira rekreativnu vožnju pod nazivom Franciskana, a s ciljem promocije cikloturističke ponude Hercegovine i njenih turističkih kapaciteta.

Biciklijada se organizira u sklopu projekta “Biciklističke rute za unapređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore – CYCLING RURAL”, a svi sudionici na praspolaganju će imati tri staze po izboru i to:
Franciskana MTB 91km;
Franciskana A cestovna 138km i
Franciskana B cestovna 162km.


Na ovoj relaciji osjetiti ćemo doista neke od najljepših predjela koje Hercegovina može ponuditi, tako će sudionici moći obići: Franjevački samostan i muzej u Širokom Brijegu, Međugorje, Kravice, Franjevački samostan i muzej na Humcu, Koćušu, Peć Mlini (opciono), privredno domaćinstvo Marića Gaj u Grudama, kao i sve lokalne i ruralne znamenitosti koje sretnemo na ovim dionicama.

Biciklistička staza Franciskana je tematskog tipa i zamišljena je kao staza koja povezuje franjevačke vjerske objekte i muzeje u Hercegovini. Najduža dionica koju vozimo u nedelju “Franciskana B” prolazi kroz mjesta: Široki Brijeg, Uzarići, Dobro selo, Žitomislići, Šurmanci, Međugorje, Kravice, Ljubuški, Grab, Veljaci, Koćuša, Tihaljina, Ružići, Grude, Posušje i natrag do samostana u Širokom Brijegu.

Bitno je spomenuti da je za sve tri dionice predviđen ručak i druženje u restoranu Marića Gaj u Grudama


Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!
DUŽINA RUTE138 km
WEB BICIKLIJADE www.herzegovinabike.ba/upoznaj-hercego...
FACEBOOK BICIKLIJADE facebook.com/events/785546138849649...