Sa datumom 13.7.2020. u Hrvatskoj dozvoljeno je rekreativno bavljenje sportom uz obavezno držanje distance od barem 1,5m uz češće dezinficiranje ruku te izbjegavanje dodirivanja lica, te primjenu općih mjera zaštite od COVID-19. Okupljanja veća od 100 osoba moraju biti prijavljena barem 48 sati ranije, uz obavezno vođenje evidencije svih prisutnih, i poštivanje pravila za organizatora i sudionike.
Sportska natjecanja (bez gledatelja) na otvorenom su omogućena od 30.5.2020. Maksimalna veličine grupe ljudi je trenutno 300 osoba u zatvorenom, odnosno 500 osoba na otvorenom prostoru, uz osiguranje 4m² po osobi. Apeliramo da se svi strogo pridržavamo tih i ostalih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja zaraze!
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
(nedjelja)
10:00
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar
ORGANIZATOR Kontakt:

KOTIZACIJA

- - - -

Biciklijada po industrijskoj baštini

DATUM
20.09.2020.

VRIJEME
10:00-13:00

DUŽINA STAZE
cca. 20 km

START – Mali kaptol, Rimska ulica 13a

OPIS BICIKLIJADE
Organizirano razgledavanje započinje ispred zgrade Mali kaptol, Rimska 13a, u 10 sati prema unaprijed dogovorenoj ruti koja se proteže oko 20 km po gradi i njegovoj okolici i uključuje - Gradsku munjaru, Stari i Novu pivovaru, Domobransku vojarnu, Upravnu zgradu Shella, radničko naselje Željezare Sisak s Parkom skulptura, te Visoke peći Željezare Sisak. Događanje ima za cilj poticanje razvoja turističkih kapaciteta grada kroz industrijsku baštinu te cikloturizam.

NAPOMENA
Biciklijada uključuje bicikliranje zadatom rutom tijekom koje se organiziraju predavanja o objektima industrijske baštine kraj kojih se prolazi.
Biciklijada je rekreativnog karaktera stoga se bilo koji oblik natjecanja ili prebrza vožnja koja bi mogala utjecati na samu brzinu bicikliranja neće tolerirati niti odobravati.

Staza nije zahtjevna.

Svi sudionici moraju se pridržavati prometnih pravila, kao i uputa redara biciklista.


PRAVO NASTUPA
Pravo nastupa imaju svi oni koji osjećaju da mogu odpedalirati zadanu rutu.

Prije samog starta biciklijade svaki sudionika mora potpisati da vozi na vlastitu odgovornosti, da svaku štetu na biciklu, sebi ili trećoj osobi, snosi u vlastitom trošku kao i u ostalim pravnim postupcima.

Maloljetnici mlađi od 16 godina mogu sudjelovati u biciklijadi uz obavezan potpis roditelja ili staratelja te uz pratnju roditelja ili druge punoljetne osobe.

Svi sudionici se moraju pridržavati prometnih pravila Republike Hrvatske. Vozi se u koloni po jedan ili dva ovisno o odluci organizatora, a na način da se ne ugrožava promet na cesti.

Obavezno je korištenje kacige.

Hranu molimo osigurajte sami.

Organizator ima pravo izdvojiti-isključiti iz biciklijade bilo koju osobu koja se ne pridržava gore navedenih pravila.

STARTNINA
Za ovaj događaj se ne naplaćuje.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!
DUŽINA RUTE 20 km
FACEBOOK BICIKLIJADE facebook.com/events/326589341921686...