(subota)
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar
ORGANIZATOR Kontakt:

KOTIZACIJA

3,98(30 Kn)

Biciklijada Marušići 2014.

I ovog ljeta, iz Marušići kraj Buja krenut će rekreativna MTB biciklijada što se posljednjih godina održava početkom srpnja u sklopu mjesne fešte. Start i cilj biciklijade nalaze se pred društvenim domom u Marušićima, a dobrodošli su svi ljubitelji prirode i rekreacije, kako domaći žitelji tako i turisti.

Staza je duga oko 35 kilometara i vijuga šumskim puteljcima, livadama, brežuljicima i slikovitim krajolicima gornje Bujštine. Mjestimično se preklapa s vinskim cestama, povezuje izvore, izletišta, vinograde, maslinike; i redom bogatstava ovog kraja koja je najbolje upoznati na dva kotača.

Trasa Marušićanske biciklijade prolazi i kroz Kornariju, zaštićenu šumu s pravom mrežom šumskih staza te pored kućice u kojoj je nekad živio lugar Kornarije. Lugarnica koja potječe iz vremena Austro-Ugarske Monarhije kasnije je dograđivana, a oko nje je danas uređeno šumsko odmorište.

Vožnja traje između 3 i 4 sata, no umorite li se ili niste u formi, organizatori će vam predložiti kraću dionicu. Kada se sudionici okupe na cilju, sve ih očekuje zajednički ručak. O sigurnosti sudionika i eventualnim popravcima bicikala brinut će 10-ak vodiča, članova domaćeg biciklističkog kluba »Bujština« koji će se rasporediti duž staze.

Marušićanska biciklijada preporuča se snažnijim rekreativcima, kaciga je obavezna, a uputno je ponijeti i rezervnu zračnicu. Kotizacija je 30 kuna.

Nakon starta u Marušićima u 11 sati i prolaska kroz šumu Kornariju, staza vodi prema napuštenom selu Vrnjak, a potom k podnožju sela Brda. Nastavlja prema Kučibregu, Dugom Brdu i Kubertonu; poslije spusta u Donju Gomilu, slijedi ponovna vožnja kroz Kornariju i povratak u Marušiće.


Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!