(subota)
16:30
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar
ORGANIZATOR Kontakt:

KOTIZACIJA

- - - -

115. Beogradska Kritična masa - Fantomskim stazama od Rakovice do Topčidera

Biciklisti Beograda već deceniju sanjaju topčiderski nedosanjani san, biciklističku stazu do Rakovice, preko Košutnjaka i Topčidera

RUTA: https://ridewithgps.com/routes/36078393

I dok rekonstrukcija dva bulevara koji povezuju Rakovicu i Topčider napreduje punom parom, najavljena biciklistička staza koja će ići paraleno sa bulevarima Patrijarha Pavla i Patrijarha Dimitrija se ne nazire.
Iako smo tokom prethodne četiri godine od zaposlenih iz Gradske direkcije za građevinsko zemljište dobijali uverenja da će biciklistička staza biti izgrađena do završetka projekta rekonstrukcije pomenutih bulevara, stanje na terenu ih demantuje!
I u najavama zvaničnika biciklistička staza u Topčiderskoj dolini je pominjana, pa prećutkivana, a stidljivo se bila pojavila i u budžetu grada Beograda za 2020 godinu.
Ali avaj, već u 2021. godini za biciklističke staze je namenjeno čitavih 0 dinara. Da, dobro ste pročitali, NULA.
Ali, ne budimo zlonamerni, moguće je da nadležni mnogo rade, pa su ovo prosto prevideli. Zbog toga, na ovu biciklističku vožnju pozvaćemo gradonačelnika, zamenika gradonačelnika i gradskog urbanistu, da zajedno podržimo ovaj bitan projekat i da on u najkraće vreme ugleda svetlost dana!
Posle vožnje, u Topčiderskom parku završavamo na pikniku, ponesite ćebad, badminton, karte, društvene igre, nešto za zakusku i vodu. Mi donosimo dva soundsistema, muzika zagarantovana

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!