Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
(ponedjeljak)
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar
ORGANIZATOR Kontakt:

KOTIZACIJA

- - - -

10. virska biciklijada

Čak 317 biciklista i rekreativaca, starih i mladih od 3 do 73, vozilo je 28. prosinca prvi Božićni biciklistički maraton Zadar-Vir i ukupno 10. jubilarnu virsku biciklijadu.

Prekrasno vrijeme poslužilo je ljubitelje biciklizma pa su uglavnom svi junački odradili maratonsku stazu od 42,2 kilometara od Zadra do Vira i novim biciklističkim stazama oko „Virskog prstena“, a po dolasku na cilj dočekala ih je okrjepa i pjesma.

Podijeljene su i nagrade nakon izvlačenja tombole, pa je 15 sretnih biciklista dobilo uobičajene biciklističke komplete opreme, majice, rukavice i kacige, dok je novi Mountain Bike vrijedan oko 3,5 tisuća kuna otišao u susjednu Privlaku kod 26-godišnjeg inženjera računarstva SG. Nagrade su također dobili najstariji sudionici biciklijade: 60-godišnja Slovenka s virskom adresom MR i 73-godišnji FM iz zadarskih Arbanasa. Za herojsko sudjelovanje, bilo samostalnom vožnjom bilo uz pomoć roditelja, biciklima je nagrađeno i 13 najmlađih biciklista od 2,5-godišnjaka do 9-godišnjaka.

Dodjela nagrada i tradicionalna zakuska s paštom-fažolom održana je na virskoj „Terasi Kotarina“, a biciklijadu je organizirala Općina Vir, virski Ured Turističke zajednice i općinsko poduzeće „Vir turizam“ uz pomoć BK „Sveti Donat“, zadarske Prometne policije i Službe hitne medicinske pomoći iz Zadra.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!
DUŽINA RUTE42 km
WEB BICIKLIJADE www.vir.hr/index.php?optio...