Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
(subota)
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar
ORGANIZATOR Kontakt:

KOTIZACIJA

50 kn

Prolećnih 200k Srema

Prvi brevet sezone 2014. - 200km Srema.

Start iz Indjije, 5. Aprila u 9:00, sa platoa ispred Kulturnog Centra.

Trasa broji 207 kilometara, i nekih 1000 metara vertikalnog uspona(tzn. visinaca)

Vremenski limit iznosi 13h30m, odnosno na cilj treba stići najkasnije do 22:30

Visina startnine je određena u visini od 500 din.
Za detalje prijave i uplate startnine pogledajte stranicu prijave

Za cenu startnine organizator obezbeđuje pripremljenu i označenu trasu,
učešće na brevetu i homologaciju rezultata po uspešnom završetku breveta,
kao i slanje homologiranog brevet kartona na Vašu adresu putem pošte, ukoliko ga lično ne preuzmete.
U ceni je takođe i osveženje i tradicionalna Gibanica(tm) :)

Komemorativnu medalju za uspešno završen brevet možete poručiti pri predavanju brevet kartice na cilju (treba označiti polje u kartici) ili najkasnije do 5 dana nakon završetka breveta putem email-a. Medalja košta 10 eura, a iznos možete uplatiti u gotovini pri predavanju brevet kartice na cilju, ili do 5 dana nakon završetka breveta na tekući račun organizatora.
Poručene medalje stižu iz Francuske nekoliko nedelja po završetku breveta, i mogu vam biti poslate na kućnu adresu posredstvom PostExpres-a, o vašem trošku (180 din)

Lokacija starta: plato ispred Kulturnog Centra Inđija, ugao ulice Dunavske i Vojvode Stepe(kraj pešačke zone)
Prekoputa starta postoji besplatan parking na kojem možete ostaviti automobil.

Do Inđije osim automobilom, možete doći i vozom-autobusom, gde se svakako preporučuje voz zbog uglavnom bezproblemnog prevoza bicikla njime.
Na žalost tradicionalno, Železnica baš i ne izlazi u susret što se voznog reda tiče, a Beovoz iz Batajnice kao veza sa gradskim Bg:voz-om više ne postoji faktički, te iz pravca Beograda jedina razumna opcija ostaje medjunarodni voz za Prag sa polaskom sa Beograd Glavna u 6:45
u kom postoje mesta za prevoz bicikla, ili polazak brzog voza za Suboticu (nekadašnja direktna veza Bar-Beograd Centar-Subotica)
isto sa glavne stanice, u 7:15 (klasični vagoni bez posebnog mesta za bicikl)
Za prvi voz karta iznosi 440 dinara plus karta za bicikl 100 din. Za ovaj cena iznosi 260 din plus 100din za bicikl.

Iz pravca Novog Sada, postoje dve opcije, prva putnički u 7:23 (128 plus 100 din) ili IC Srbija u 8:05 po ceni od 290din plus 100din za bajk.
Iz pravca Šida opcija je polazak za Beograd u 6:05, pa silazak u Staroj Pazovi, pa do Indjije bajkom ca.10km.

Trasa: Trasa pocinje već tradicionalnom rutom preko Novog Slankamena, Krčedina, Beške, Čortanovaca, Banstola,
pa preko Sremskih Kalovaca do Novog Sada i Culture Exchange Bike Kitchen kafea, gde će biti prva kontrolna tačka.

Dalje je trasa izmenjena u odnosu na dosadašnju tradiconalnu, čisto da ne bude dosadno :) a uz to je i nešto manje zahtevna što se vertikalnog uspona tiče, te će biti više naklonjena onima koji će se po prvi put okušati na brevetu. Ako ne duva vetar, naravno ;)

Dakle, od kontrolne tačke u Novom Sadu trasa se menja u odnosu na predhodne godine, i sada preko Jevrejske ulice i Bulevara Oslobođenja, preko mosta Slobode vodi ka Sremskoj Kamenici, i dalje ka Beočinu. Pri Beočinu se ulazi pravo u naselje (ne obilaznicom) kako bi prolazak učinili zgodnim mestom za snabdevanje pićem i hranom za naredni deo trase, gde to Erdevika nema usputnih prodavnica, kafea, benzinskih pumpi. Iz centra Beočina trasa vodi oko cementare, i iza nje se sa dunavskog puta odvajamo južno i uzbrdo, uputivši se 10-kilometarskim usponom umerenog nagiba do prevoja podno Crvenog Čota, koji je i najviša visinska tačka ovog breveta, sa svojih vrtoglavih 535m.n.v. ;)
Na prevoju skrećemo na zapad grebenom Partizanskim putem, preko Letenke i Venca, da bi iza memorijalnog kompleksa Rohalj Baze
skrenuli na jug, nizbrdo ka Čalmi, i zatim na zapad preko Bingule do Erdevika, gde skrećemo upet na jug sve do Kukujevaca, i dalje na istok preko Kuzmina, Martinaca i Laćarka do Sremske Mitrovice. Zatim od Mitrovice do Rume, a iz Rume skrećemo na sever do Iriga, gde pri ulasku u varošicu skrećemo na istok i zatalasanim brežuljcima obronaka Frušge Gore, preko Kuršedola i Maradika do novosadskog puta kojim se spuštamo južno do Inđije, tojest krajnjeg cilja - plato ispred kulturnog centra.

Vise o pravilima vožnje i prijavljivanju, na zvaničnoj web stranici: http://randonneurs-serbia.weebly.com/

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!
DUŽINA RUTE200 km
FACEBOOK BICIKLIJADE facebook.com/events/147202152301209...