ĆIRO II 2022.

OBAVIJEST
Nažalost, ponovno smo primorani otkazati najavljenu biciklikadu Ravno - Trebinje zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta

novi datum je 15.05.2022.
Nadamo se da će ovaj put biti treća sreća

Stara uskotračna željeznica Ćiro u svoje vrijeme bila je pruga koja život znači za narode s područja Hrvatske, BiH i Crne Gore.
Preživjela je cak 5 različitih državnih uređenja da bi krajem 1970-ih proglašena neprofitabilnom i u konačnici ukinuta.
Ubrzo nakon ukidanja ostaci željeznicke infrastrukture su nestali ili propali, a paraleleno s gašenjem pruge polako se i iseljavao narod s ovim prostora....danas, ĆIRO pruga predstavlja najveću cikloturističku ponudu Hercegovine.

U biciklijadi ĆIRO II Vas vodimo na jednu nama poznatu, priznatu i jako dragu Ćirinu stazu, stazu koja nas vodi iz Zavale do prelijepog turističkog grada Trebinja.

Biciklijada u dužini 45km je kružnog tipa i potpuno ravna sa startom i ciljem u Zavali, a biciklirati počinjemo u 11:00h.

Na lokaciji sastanka ispred ❞Gostionice Zavala❞ imamo veliki parking gdje možete sigurno parkirati svoja vozila.

Biciklijada starta u 11:00h, odakle slijedi obilazak lokalnih sela vozeći se Ćirinom stazom uz koju se proteže prelijep pogled na Popovo polje, a obići ćemo stare Ćiro stanice Poljice, Jasenica Lug i Hum, te Ćirinu maketu u Trebinju, kao i stari grad Trebinje.

U Trebinju će nas dočekati lokalni biciklistički klubovi BK ❞Leotar❞ i BK ❞Vučji zub❞, kao i njihovi cikloturistički vodiči koji će nas provesti i predstaviti nam stari grad Trebinje, a zatim slijedi posjeta Hercegovackoj kuci gdje možete kupiti neke domaće proizvode iz Hercegovine.

Nakon posjete Hercegovačkoj kući, a prije nego krenemo natrag prema Zavali napraviti ćemo pauzu i popiti kavu pod poznatim Trebinjskim platanima.

Dolaskom u Zavalu, naši srdačni domaćini iz Spilje Vjetrenica i Gositionice Zavala sve sudionike biciklijade počastiti ce kavom i sokom, kao okrijepom prije polaska svojim domovima.

Bitno je kazati da ćemo tijekom biciklijade imati i profesionalne ciklovodiče koji će nam predstaviti povijesna mjesta i lokalitete koje budemo obilazili.

Za sve sudionike osigurana je pratnja sa kombijem u kojem će se nalaziti okrijepa, brzi servis i prva pomoć.

Za biciklijadu nisu potrebne prijave, dovoljno je samo da dođete na dan biciklijade u zakazanom vremenu, točnije u Nedelju; 10.04.2022 godine do 11.00h kada je zakazan i start biciklijade.

Udruga "HerzegovinaBike" uz podršku biciklističkih klubova "Vučji zub" i "Leotar" u sklopu projekta "CIRO II" organiziraju biciklijadu
Ćirinom prugom.

Ovim putem organizatori Vam žele dobrodošlicu u uvijek lijepu Hercegovinu, te se nadamo lijepom vremenu i vjerujemo kako ćemo imati odlično druženje.

Link za pregled staze: https://bit.ly/3tqAXLt

Start i cilj biciklijade (okupljanje sudionika):
https://goo.gl/maps/dT55HwAQdUKk7Y8H6


Projekt ĆIRO II - ❞Prekogranicna tematska turisticka destinacija: Stara uskotračna željeznica ĆIRO❞ financira Europska unija u okviru Interreg IPA Programa prekogranicne suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014.-2020.
Projekt se provodi u suradnji tri partnera iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore s Općinom Ravno kao vodećim partnerom.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!
DUŽINA RUTE45 km
FACEBOOK BICIKLIJADE facebook.com/events/505807907740377...