Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
(nedjelja)
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar
ORGANIZATOR Kontakt:

KOTIZACIJA

- - - -

3. Tour de Tur 2014

Povodom obilježavanja Dana planete Zemlje udruga "Zdrav Duh" organizira treću po redu sportsko rekreativno zabavnu manifestaciju Tour de Tur 2014. koja će se održati 27. 04. 2014.

Glavno događanje je vožnja djece, mladih, odraslih, biciklista, amatera, rekreativaca kroz grad Veliku Goricu i općinu Turopolje.

Okupljanje ispred Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica s početkom u 10.00 sati kada kreće defile u kojem pozivamo sve mlade, odrasle građane, roditelje s djecom na vožnju biciklima ulicama grada Velike Gorice.

Defile će se voziti slijedećim gradskim ulicama, start je ispred POU VG-a, a potom se kreće relacijom Zagrebačka ulica – Ulica Ljudevita Posavskog – Ulica Matice hrvatske – Tržni centar – Zagrebačka ulica – POUVG -cilj.

Cijeli događaj osmišljen je u svrhu promocije biciklizma i zdravog života. Na taj način organizatori žele podsjetiti građane kako svatko od nas može pridonijeti očuvanju okoliša i očuvanju vlastitog zdravlja vozeći bicikl. Te pokazati da je bicikl odlično prijevozno sredstvo za grad Veliku Goricu jer svega za nekoliko minuta možete prijeći s jednog dijela na drugi dio grada.

Glavna vožnja biciklima Tour de Tur 2014 startati će u 12.00 sati, također ispred POUVG-a.

Svi koji žele sudjelovati u vožnji mogu se prijaviti pod "PRIJAVA" na stranicama zdravduh.hr, te na sam dan održavanja na prijavnim mjestima do 11.00 sati

Vožnja prijavljenih biciklista voziti će se lokalnim gradskim prometnicama te okolicom u tri kategorije:

*XC (cesta-makadam-šuma) oko 45 km.- težinski faktor: 4/5 (zahtjevnija ruta za ljubitelje off-road)

*Tourist (cesta-makadam) oko 30 km.- težinski faktor: 3/5 (rekreacijsko-turistička ruta)

*Protourist (cesta) oko 55 km.- težinski faktor: 4/5 (zahtjevnija ruta po asfaltu)

Prva tri sudionika u svakoj kategoriji dobit će posebna priznanja i nagrade.

Cilj je promocija biciklizma, a ne brzine.

Najmlađi i najstariji sudionik trke dobit će posebno priznanje, a mogu sudjelovati svi građani, bez obzira na starosnu dob i spol, koji pokažu volju i imaju bilo kakav bicikl.

Osim bicikliranja, u samome cilju će za građane i sudionike biti organiziran športsko-zabavni program koji će uključivati paintball, badminton, stolni tenis i svirke poznatih goričkih bendova i druga iznaneđenja koju Vam je pripremila udruga Zdrav duh.

Vjerujemo da će do tada stići ono pravo proljeće, pa pripremite svoje bicikle jer će Tour de Tur 2014 biti prava poslastica za ljubitelje biciklizma i drugih oblika sportske rekreacije.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!
DUŽINA RUTE20 km
WEB BICIKLIJADE www.zdravduh.hr/12-novosti/32-tour-de-tur-...