(subota)
09:00
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar
ORGANIZATOR Kontakt:

Obiteljska biciklijada 2023.

Svakog dana svjedočimo sve većoj osviještenosti naših sugrađana kako se okreću zdravijem načinu življenja, kako kroz fizičke aktivnosti pa tako i do zdravijeg načina ishrane. Sve se više ljudi odlučuje na rekreativnu vožnju biciklom, pa tako nije rijedak slučaj kako možemo vidjeti ljude i u odjelima kako odlaze na svoj (pa i uredski!) posao na biciklu. Usporedo sa tim svjedočimo kako - baš kao gljive posle kiše - niču brojne (neka, nekih ima što više!) biciklijade različitih sadržaja, ideja i brojnosti. Dok je nekima cilj dužina, drugima, pak brzina, trećima ambijentalni ugođaj - nama je ideja koja nas spaja - kvalitetno i dugoročno opušteno druženje! Da druženje i to ne bilo kakvo. Tu ustrajemo na obiteljskom druženju. Mi smo ispred sebe stavili ( skupa sa našim sudionicima biciklijada) doista primamljiv cilj, kojem se na sreću iz Obiteljske BICIKLIJADE u Obiteljsku BICIKLIJADU pridružuje i svesrdno podržava sve više naših sugrađana, kako pojedinaca ali cijelih obitelji.

Što ovu našu Obiteljsku BICIKLIJADU izdvaja i čini tako poželjnom , drugačijom od drugih od drugih?

Prije sve ga njezina kružna ( ravna - bez uspona!) staza u duljina od cca 35 km, prilagođena svim generacijama (od 7 do 77). Naravno tu su dva odmorišta ( po potrebi i više!). Na prvom odmorištu se održavanja kreativne radionice u trajanju od cca 30 min (koje održavaju naši gosti!), ta igra naših nezaobilaznih "KOCKICA" ( tu prikupljamo "felgice" za našu poklon igru - Felgice skupi i bicikl pokupi!.

Na drugom odmorištu naša Obiteljska BICIKLIJADA dostiže svoj vrhunac. Tu se u brojne uvažene goste (Paintball klub Šervudska šuma , Streličarski klub Tigar, Crossminton klub Zagreb, Boćarski savez Grada Zagreba, i da dalje ne nabrajamo ...) održavaju i redovite zabavne i društvene igre :
- vožnje biciklističkih spretnosti,
- igra Graničara ( za odrasle)
- igra naših "Kockica"
- održava se i turnir u Bellotu .

Tu nam često dolaze raznoliki klubovi u goste tako da su sudionici BICIKLIJADE u mogućnosti iskušati i upoznati se sa (tajnim vještinama) tih zanimljivih sportova ( piantball, streličarstvo, malom nogometu itd...).

Sa velikim ponosom ističemo kako je ipak vrhunac cijelog eventa - zajednički ručak - tradicionalni kuhani grah sa kobasicama i špekom . Doduše , kuhan je po "tajnom receptu", ali je toliko ukusan i omiljen da je iznimka sudionika Obiteljske BICIKLIJADE - onaj tko ne traži još jednu porciju!

Za kraj svakako treba istaknuti kako Obiteljske BICIKLIJADE prati Poklon igra " Felgice skupi i bicikl pokupi!".

Naime, "felgice" (bodovi!) se skupljaju tijek cijele godine, a od onih troje sa najviše skupljenih "felgica" izvlačimo dobitnika - cestovnog bicikla, na završnoj fešti "Nova prije nove!) gdje i ostale sudionike Obiteljske BICIKLIJADE darujemo zasluženim poklonima naših vjernih i odanih sponzora.
* Više o pravilima prikupljanja "felgica" možete saznati na našoj web stranici - udruga-rotor.com

Za kraj, srdačan pozdrav, radujemo se vašem dolasku.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!
DUŽINA RUTE38 km
FACEBOOK BICIKLIJADE facebook.com/zvonkoo.budak/posts/pfbid02R35PAXEf...