(nedjelja)
09:00
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar
ORGANIZATOR Kontakt:

KOTIZACIJA

10(75,35 Kn)

Imota Bike & Wine 2023. (IBW 5.0)

Turistička zajednica IMOTA i Udruga vinara Imotskog vinogorja Cvit razgovora, uz potporu naše BIKE IM ekipe, i ove godine njeguje dobre običaje te Vas pozivamo na peto, minijubilarno, izdanje Imota Bike & Wine 2023. (IBW 5.0).

Ove godine ponovo u "jednosmjernom" izdanju uz osigurani transfer za vozače koji dođu automobilima na mjesto okupljanja i polaska ( Agroturizam Grabovci - https://goo.gl/maps/eQ8kkYJeKVwZp1iS9 ).

Naziv manifestacije govori sve: bicikliranje, uživanje u prirodi, degustacije, ugodno druženje i sve što ide uz navedeno...

Vaše je samo pojaviti se s biciklima 4. lipnja (nedjelja) u 9:00❗ sati pored objekta Agroturizam Grabovci u Gornjem Prološcu kako biste na vrijeme preuzeli startne brojeve i poklon pakete i pripremili se za bicikliranje.

Ruta je MTB tipa, pogodna i za gravel i treking bicikle (šumski putevi, makadami, asfalt) ali imamo rješenje i za cestovnjake (iako ne preporučamo cestovna bicikla zbog uskraćenosti najljepših dijelova rute?).

Dužina rute je oko 38 km uz samo 140 m usponske razlike (cestovnjaci 39 km; 300 m uspona) i pogodna je za sve koji znaju voziti bicikl.

Podloga je asfaltna (50%), makadam (45%) i šumski putevi (5%)

PRIKAZ rute:

Zbog organizacijskih razloga broj sudionika ograničen je na 200.

Prijavu sudjelovanja molimo popunite na slijedećem linku:
PRIJAVE:


Biciklijada se dijelom vozi po asfaltnim cestama koje neće u cijelosti biti zatvorene za promet, stoga vas molimo na povećani oprez, poštivanje prometnih propisa☝ i ponašanje u koloni sukladno uputama organizatora.

Za sve sudionike biciklijade na predviđenim mjestima zaustavljanja osigurani su voda za piće kao i degustacija proizvoda vinara i vinogradara imotskog vinogorja.

Na cilju, kod "Zelene katedrale" u Prološcu D., po završetku biciklijade, osiguran je transfer za vozače koji su došli automobilima te prigodan ručak za sve bicikliste.

Organizator:
TZ Imota Imotski, Udruga vinara i vinogradara imotskog vinogorja “Cvit razgovora”, “BIKE IM” ekipa


Opći uvjeti:

Vozači startom biciklijade usvajaju ove propozicije i voze na vlastitu odgovornost. Organizator ne snosi odgovornost za djela učinjena od strane vozača prema trećim osobama.
Organizator zadržava pravo promjena uvjeta biciklijade bez prethodne najave.
Za sve sudionike biciklijade mlađe od 16 godina obavezno je nošenje zaštitne kacige bez koje sudjelovanje neće biti dozvoljeno.


Dobna granica:
Dobna granica za maloljetnike je 14 godina (zbog dužine rute, mjestimice zahtjevnije podloge i dosadašnjih iskustava s mlađom biciklističkom populacijom).


Kotizacija:
Odupirali smo se koliko smo mogli ali je val poskupljenja i nas zapljusnuo pa smo nastojali ostati na minimumu kotizacije od 10€ koja se plaća se gotovinom pri dolasku na start a u koju je uključen broj, poklon paket, ručak i piće po dolasku na cilj biciklijade.

Preuzimanje brojeva: od 9:00 – 09:45 h na startnom mjestu

Predviđeno vrijeme trajanja:
zavisi o raspoloženju, koliko nam se hoće (oko 5 h)

Kontakt:
e-mail:
info@visitimota.com
bikeimota@gmail.com

NAPOMENA:
Na pozadini startnih brojeva biti će navedeni kontakt podaci vinara, članova "Cvita razgovora". Ako želite kupiti njihove proizvode, moći ćete se predbilježiti i naručiti a Vaša narudžba će Vas čekati spremna po završetku biciklijade kod "Zelene katedrale" (tako da Vas oslobodimo teglenja na leđima onog "kineskog izuma" od prošlogodišnje objave, tzv. ruksaka.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!
DUŽINA RUTE38 km
FACEBOOK BICIKLIJADE facebook.com/events/611215489221302...