(petak)
09:00
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar
Trajanje:

3 dana

ORGANIZATOR Kontakt:

KOTIZACIJA

120

Gorski kotar Bike Tour 2024.

Gorski kotar. Ta neodoljiva zelena oaza gorske Hrvatske već desetljećima privlači brojne ljubitelje netaknute prirode, svježeg planinskog zraka, goranskih delicija i aktivnog odmora. Planinari, šetači, trkači ili biciklisti itekako su dobrodošli među slikovite planine, tišinu stoljetnih šuma, bogatstvo kraških špilja i stijena te ljepotu jezera i rijeka. Među svima njima najbrojniji su biciklisti koji se već tradicionalno okupljaju svakog srpnja kako bi doživjeli Gorski kotar na 2 kotača. I upravo zahvaljujući njima, koji Gorski kotar doživljavaju kao svoj drugi biciklistički dom, najljepša biciklistička avantura u Hrvatskoj, Gorski kotar Bike Tour ove godine bilježi svoje 12. izdanje.

Gorski kotar Bike Tour se ove godine održava od 5. do 7. srpnja te će vas u tri dana dočekati izvrsna i vesela ekipa, zanimljive rute obogaćene tradicionalnim goranskim okusima te brojna iznenađenja i novosti.

Jedna od glavnih novosti je što ćemo ove godine odvoziti i po susjednoj Sloveniji uz najdražu nam rijeku Kupu, ali i proslaviti 150 godina organiziranog turizma u Fužinama.

Kao bazu ovog srpnja ćemo uzeti Ravnu Goru jer se u vrijeme održavanja Gorski kotar Bike Tour-a održavaju tradicionalni Dani borovnica koji uz bogat gastro i zabavni sadržaj nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Kao i prošle tako i ove godine nema zajedničkog organiziranog smještaja, već će sudionici sami pronaći za sebe smještaj koji najviše odgovara njihovim potrebama. Bez obzira na to dolazite li sami, u paru ili društvu, ponuda smještaja u Ravnoj Gori zadovoljit će i najzahtjevnije.

I ovog puta možete odlučiti hoćete li sudjelovati 1, 2 ili sva 3 dana.

I zato, zaokružite 5. – 7.7. u vašim kalendarima, rezervirajte si 1, 2 ili 3 dana, pozovite prijatelje, nagradite sebe i kolege te se prijavite za još jedno nezaboravno iskustvo i druženje s najboljom ekipom na 2 kotača.

KOTIZACIJA

3 dana 120 €
2 dana 90 €
1 dan 45 €

Kotizacija uključuje:
vođenje, organizaciju, GPS trag, plan trasa sa visinskim profilom, okrjepe (voće, voda, snack), 1 x lunch paket, degustacije, zajednički ručak nakon svake vožnje, prigodni poklon

PRIJAVA

Rok za prijave na Gorski kotar Bike Tour je do 12:00 u ponedjeljak, 1. 7.2024.!

Sudjelovanje na Gorski kotar Bike Tour 2024. možete potvrditi isključivo putem Prijave
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScRT0bGeZuWkBrBqZNVIVZDH9mW-OMY6m9doDK4oG5Ne1wZXQ/viewform
nakon čega ćete putem e-maila dobiti sve potrebne informacije.


ITINERER

Petak, 5.7.

Prvi dan Gorski kotar Bike Toura 2024 započinjemo u Zdihovu, na samoj Lujzinskoj cesti po kojoj ćemo se uputiti prema Severinu na Kupi i jednom od najatraktivnijih dvoraca u Gorskom kotaru. Od Severina nastavljamo do Lukovdola gdje ćemo posjetiti destileriju Lynx i kušati njihove tekuće proizvode. Nakon degustacije spuštamo se do Blaževaca gdje ćemo prijeći Kupu te u Sloveniji nastaviti nizvodno uz samu rijeku. Tamo nas očekuje i dio najjužnijeg slovenskog singletraila, odnosno atraktivne šetnice uz Kupu. Po dolasku u Vinicu, ponovo prelazimo preko Kupe i vraćamo se prema Zdihovu na zasluženi zajednički ručak.

Dužina: 45 km
Ukupni uspon: 700 m


Subota, 6.7.

Za drugi dan naše biciklističke avanture pripremili smo vam vožnju po Ravnogorskim zelenim stazama. Iz centra Ravne Gore krećemo kroz svježinu gustih crnogoričnih šuma prema Begovom Razdolju. Od najvišeg naselja u Hrvatskoj ćemo nastaviti prema Tuku, a potom zastati u kolijevci hrvatskog skijanja – Mrkoplju. Slijedi nam lagani uspon do Poljičke Kose, a potom spust makadamom do Lujzijane u Dedinu. Nakon kraćeg asfaltnog dijela vraćamo se makadamima i šumskim stazama. Po dolasku u Ravnu Goru očekuje nas zajednički obrok te degustacija likera i rakija od borovnica te bogat zabavni program u večernjim satima.

Dužina: 50 km
Ukupni uspon: 890 m


Nedjelja, 7.7.

Treći i posljednji dan Gorski kotar Bike Toura rezerviran je za zeleno-plavu avanturu, odnosno spoj goranskih šuma i Jadranskog mora. Nakon starta u Fužinama krećemo najprije prema Ličkom polju, a potom se uzdižemo prema Ravnom. Da ne bude zabune, Ravno je samo ime područja koje ćemo obići, ali dolaskom na greben nad Vinodolom, uz pogled na kvarnerski arhipelag, zaboravit ćemo na sve uspone. Nakon panoramske vožnje i morskih pogleda ponovo ulazimo u carstvo šuma i vraćamo se prema Fužinama gdje ćemo uz zajednički ručak zaključiti ovogodišnju i dogovoriti sljedeću avanturu u najdražem nam Gorskom kotaru.

Dužina: 48 km
Ukupni uspon: 870 m


Naša baza ovogodišnjeg Gorski kotar Bike Tour-a je Ravna Gora gdje ćemo se družiti nakon vožnji i uživati u goranskim delicijama u sklopu manifestacije Dani borovnica.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!
DUŽINA RUTE143 km
WEB BICIKLIJADE www.promotiv-turizam.hr/gorski-kotar-bi...
FACEBOOK BICIKLIJADE facebook.com/events/288054530970847...