(subota)
10:30
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar
ORGANIZATOR Kontakt:

Imota Bike & Wine 2024.

Poštovani biciklistički puče,
po starom običaju, nastavlja se višegodišnja suradnja Turističke zajednice IMOTA, Udruge vinara Imotskog vinogorja "Cvit razgovora" i naše BIKE IM ekipe očitovana u
6. izdanju Imota Bike & Wine 2024. (IBW 6.0)


START/CILJ:

Ove godine vraćamo se "kružnom" običaju tj. start i cilj biciklijade je na istom mjestu – pored "Zelene katedrale" u Prološcu D. ( https://maps.app.goo.gl/cDJoq7nPzP3LZXPw6)

Ovim putem osjećajte se pozvanima na bicikliranje, uživanje u prirodi, degustacije, ugodno druženje i sve što ide uz navedeno...


Početak podjele poklon paketa i startnih brojeva je 1. lipnja (subota) u 9:30,
a start biciklijade je u 10:30


OPIS RUTE:
MTB tipa, pogodna i za gravel i treking bicikle (poljski putevi, makadami, asfalt) ali imamo rješenje i za cestovnjake (iako ne preporučamo cestovna bicikla zbog uskraćenosti najljepših dijelova rute).

Dužina rute je oko 30 km uz samo 190 m visinske razlike (cestovnjaci 36 km; 250 m visinske) i pogodna je za sve koji znaju voziti bicikl.

Podloga je asfaltna (50%), makadam (50%).


MTB ruta: https://tinyurl.com/IBW-2024-MTB

"Cestovnjačka" ruta: https://tinyurl.com/IBW-2024-cesta


Zbog organizacijskih razloga broj sudionika ograničen je na 200.


PRIJAVE:
Prijavu sudjelovanja molimo popunite na slijedećem linku:
https://tinyurl.com/IBW-prijava-sudjelovanja


Biciklijada se dijelom vozi po asfaltnim cestama koje neće u cijelosti biti zatvorene za promet, stoga vas molimo na povećani oprez☝, poštivanje prometnih propisa☝ i ponašanje u koloni sukladno uputama organizatora☝.

Za sve sudionike biciklijade na predviđenim mjestima zaustavljanja osigurani su voda za piće kao i degustacija proizvoda vinara i vinogradara imotskog vinogorja.

Po završetku biciklijade osiguran je prigodan ručak za sve bicikliste.

Organizator:
TZ Imota Imotski, Udruga vinara i vinogradara imotskog vinogorja “Cvit razgovora”, “BIKE IM” ekipa


Opći uvjeti:
Vozači startom biciklijade usvajaju ove propozicije i voze na vlastitu odgovornost. Organizator ne snosi odgovornost za djela učinjena od strane vozača prema trećim osobama.
Organizator zadržava pravo promjena uvjeta biciklijade bez prethodne najave.
Za sve sudionike biciklijade mlađe od 16 godina obavezno je nošenje zaštitne kacige bez koje sudjelovanje neće biti dozvoljeno.

Dobna granica:
Dobna granica za maloljetnike je 14 godina osim sudionika koji su u pratnji roditelja (zbog dužine rute, mjestimice zahtjevnije podloge i dosadašnjih iskustava s mlađom biciklističkom populacijom).


KOTIZACIJA:
Kao i prethodne godine, iako je sve "krešilo", ostajemo pri kotizaciji od 10€ koja se plaća se gotovinom pri prijavi na prijemnom mjestu a u koju je uključen broj, poklon paket, ručak i piće po dolasku na cilj biciklijade.


Preuzimanje brojeva: od 9:00 – 09:45 h na startnom mjestu

Predviđeno vrijeme trajanja:
zavisi o raspoloženju, koliko nam se hoće (oko 5 h)


Kontakt:
e-mail:
info@visitimota.com
bikeimota@gmail.com


NAPOMENA:
Na pozadini startnih brojeva biti će navedeni kontakt podaci vinara, članova "Cvita razgovora". Ako želite kupiti njihove proizvode, moći ćete se predbilježiti i naručiti a Vaša narudžba će Vas čekati spremna po završetku biciklijade kod "Zelene katedrale"

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!
DUŽINA RUTE30 km
FACEBOOK BICIKLIJADE facebook.com/events/964237054999448...