Sa datumom 20.5.2020. u Hrvatskoj (osim otoka Brača) dozvoljeno je rekreativno bavljenje sportom uz obavezno držanje distance od barem 1,5m uz češće dezinficiranje ruku te izbjegavanje dodirivanja lica, te primjenu općih mjera zaštite od COVID-19.
I dalje su zabranjene grupe veće od 40 osoba, kao i održavanje svih sportskih natjecanja. Apeliramo da se svi strogo pridržavamo tih i ostalih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja zaraze!
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
(nedjelja)
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar
ORGANIZATOR Kontakt:

KOTIZACIJA

- - - -

Rekreativna MTB trka u sklopu XV. Dunavskih čarolija

10:00h MTB TRKA
Juniori, 9km
Juniorke 6km
Seniori, 15km
Seniorke, Veterani, Veteranke 12km

13:00h PROGLAŠENjE POBEDNIKA

MTB TRKA, biciklistička trka se održava na pešačko-biciklističkoj stazi u čortanovačkoj šumi. Izuzetno kvalitetna staza sa puno uspona i nizbrdica pravi je izazov za sve bicikliste i u tehničkom i u fizičkom smislu.


PETAK, 29. Avgust 2014.
- IZLOŽBA PLANINARSKE FOTOGRAFIJE, biće postavljena sva tri dana
16:00h ORIJENTACIONI KROS
17:00h ORIJENTACIONI KROS, proglašenje pobednika
19:00h V ČORTAFEST - Međunarodni Festival planinarskog i avanturističkog filma

SUBOTA 30. Avgust 2014.
- IZLOŽBA PLANINARSKE FOTOGRAFIJE, ceo dan
08:00h V KOLO VOJVOĐANSKE TREKING LIGE
Mala staza, 14km
Srednja staza, 26km
Velika staza, 45km
08:00h V ČORTAFEST
08:30h KANU AVANTURA – PREŽIVETI JOCU
17:00h V ČORTAFEST
20:30h PROGLAŠENjE POBEDNIKA:
- Vojvođanska treking liga
- Orijentacioni kros
21:00h NOĆNI PROVOD - SVIRKA!!!

NEDELjA, 31. Avgust 2014.
08:00h V ČORTAFEST
08:00h KANU AVANTURA – PREŽVETI JOCU
09:00h PLANINSKO TRČANjE
Juniori, juniorke 3 km
Seniorke, Veterani, Veteranke 6 km
Seniori 9 km
10:00h MTB TRKA
Juniori, 9km
Juniorke 6km
Seniori, 15km
Seniorke, Veterani, Veteranke 12km
13:00h PROGLAŠENjE POBEDNIKA:
- Izložba planinarske fotografije,
- V ČortaFest,
- MTB trka,
- Planinsko trčanje
- Podela zahvalnica učesnicima
- Podela posebnih priznanja i nagrada


OPŠIRNIJE O PROGRAMU

IZLOŽBA PLANINARSKE FOTOGRAFIJE, zamišljena tako da izlagači radova sami određuju kako će izgledati njihov pano. Organizator akcije obezbeđuje neophodan materijal za uređenje panoa a na izlagaču je da svoje radove prezentuje kako misli da je najbolje. To podrazumeva apsolutnu slobodu u izboru fotografija, dimenzijama istih, komentare na panou, kao i svega ostalog što autor misli da mu može koristiti prilikom izbora za najboljeg izlagača na izložbi.

ČORTAFEST 2014. Festival planinarskog i avanturističkog filma ČortaFest u svojoj zvaničnoj konkurenciji ima filmove koji se bave planinarstvom i avanturističkim pohodima i to u najširem tumačenju ovih oblasti. Projekcije filmova su pod šatorom, na livadi kod planinarskog doma Kozarica u Čortanovcima

KANU AVANTURA - PREŽIVETI JOCU, ultimativni veslačko – pešački doživljaj u kojem će vas ekstremno orijentisani Joca povesti u uzbudljivu dunavsku avanturu. Pešačenje, veslanje u kanuima, kupanje na divljim plažama Dunava i poneki dobar savet kako preživeti u prirodi, glavni su aduti ovog nesvakidašnjeg događaja. U slučaju većeg interesovanja avantura će biti priređena i u subotu i u nedelju. Kotizacija za ovu discipline se naplaćuje. Cena će biti naknadno objavljena.

VOJVOĐANSKA TREKING LIGA, Četvrto kolo
Registracija učesnika - takmičara za Vojvođansku treking ligu:
Za učesnike koji se nisu do sada registrovali popunjavanjem prijavnog lista kojim se ujedno i obavezuje na poštovanje Pravilnika lige i kupovinom učesničke knjižice Vojvođanske treking lige u koju se na kraju unosi rezultat i overava učešće (100 dinara)
Prijava za učešće u 4. Kolu Vojvođanske treking lige Dunavske čarolije:
Uplata kotizacije od 200 dinara. Svaki učesnik dobija mapu staze na A4 formatu, učesničku knjižicu u kojoj se vrši overa prolaska kroz kontrolne tačke i vodič 4 kola lige. Svi koji uspešno savladaju stazu dobijaju diplomu na kraju akcije i bedž. Organizator zadržava pravo da najboljima dodeli i neke druge nagrade, u skladu sa svojim mogućnostima.
Voda i osveženje na svim kontrolnim tačkama!
Ko ide na veliku stazu potrebno je da ima kod sebe baterijsku lampu. NEMOJTE IĆI NA VELIKU STAZU AKO NISTE DOVOLjNO PSIHIČKI I FIZIČKI PRIPREMLjENI. PROCENITE VAŠE MOGUĆNOSTI PRE IZBORA STAZE!!! A OPET, SA DRUGE STRANE, KAKO DRUGAČIJE OSVOJITI SERTIFIKAT AKO SE NE OPROBATE NA NAJVEĆEM IZAZOVE TREKING LIGE U SEZONI 2014?!
Svi učesnici Vojvođanske treking lige su u obavezi da se striktno pridržavaju Pravilnika lige. Svaka nepravilnost će biti sankcionisana diskvalifikacijom.

ORIJENTACIONI KROS: Od 27 do 31 avgusta na terenima Fruške gore kod Vrdnika održaće se Prvenstvo jugoistočne Evrope u orijentiringu. Na najvećoj smotri ovoga sporta kod nas nastupiće 15 zemalja članica ove sportske asocijacije koje će se takmičiti u četiri takmičarske discipline: sprint, duge staze, srednje staze i štafete. U okviru takmičenja održaće se i 3. šampionat Jugoistočne Evrope u kategoriji veterana. Kako bi obogatili sadržaje učesnicima i dali još veći značaj ovoj velikoj sportskoj priredbi organizator je odlučio da u petak 29. avgusta u okviru multidisciplinarne manifestacije „Dunavske čarolije“ održi propagandno takmičenje za sve zainteresovane učesnike Prvenstva, tipa „skor orijentiring“. Start svih učesnika je zajednički, što daje jednu posebnu draž za sve gledaoce, a zadatak takmičara je da u što kraćem vremenu pronađu postavljene kontrolne tačke redosledom za koji se oni odluče.
Kategorije: Juniori-ke (19g i mlađi), Seniori-ke, Veterani-ke(40 godina i stariji) Karta: 1:5000/5 m stanje juli 2014.
Kotizacija: 200,00

PLANINSKO TRČANjE, održava se na pešačko-biciklističkoj stazi u čortanovačkoj šumi. Izuzetno atraktivna ali i naporna staza sa mnogo uspona i nizbrdica predstavlja pravi izazov za sve ljubitelje ove discipline.

NOĆNI PROVOD u subotu uveče. Planirana je živa svirka lokalnih bendova sa izborom muzike koja će zadovoljiti ako ne svakoga, onda bar većinu okupljenih. Logorska vatra u petak i subotu uveče se podrazumeva.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!
DUŽINA RUTE 12 km