Sa datumom 13.7.2020. u Hrvatskoj dozvoljeno je rekreativno bavljenje sportom uz obavezno držanje distance od barem 1,5m uz češće dezinficiranje ruku te izbjegavanje dodirivanja lica, te primjenu općih mjera zaštite od COVID-19. Okupljanja veća od 100 osoba moraju biti prijavljena barem 48 sati ranije, uz obavezno vođenje evidencije svih prisutnih, i poštivanje pravila za organizatora i sudionike.
Sportska natjecanja (bez gledatelja) na otvorenom su omogućena od 30.5.2020. Maksimalna veličine grupe ljudi je trenutno 300 osoba u zatvorenom, odnosno 500 osoba na otvorenom prostoru, uz osiguranje 4m² po osobi. Apeliramo da se svi strogo pridržavamo tih i ostalih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja zaraze!
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
(subota)
16:30
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar
ORGANIZATOR Kontakt:

KOTIZACIJA

- - - -

Park, ne parking! - 43. Beogradska Kritična masa

Nakon koraka unapred i otvaranja parkinga za bicikliste u javnoj garaži u Masarikovoj, gradska uprava i Parking servis napravili su dva koraka unazad.

Nedavno je na Kalemegdanskoj tvrđavi kod Leopoldove kapije legalizovan nelegalni parking, koji je tu stajao godinama. Umesto da zabrane parkiranje svim vozilima osim službenih i dostavnih, gradske vlasti i Parking servis su postavili rampu kod tramvajskih šina i legalizovali 114 parking mesta.
Ovim su povećali protok saobraćaja, jer sada automobili ne ostaju po ceo dan, nego se češće smenjuju čime se generiše i veća gužva.

Ne želimo da se od parkova i tvrđava koje su kulturno dobro i zaštini znak Beograda prave parkinzi.

Dođite u subotu, 25.10.2014. na Kritičnu masu, da se svi zajedno provozamo do ovog novog parkinga i pokažemo šta o tome mislimo.

Nakon vožnje, idemo u Mixer House da podržimo Snežanu Radojičić i odslušamo njeno predavanje na Putospektivi.

A za prvih 100 biciklista i biciklistkinja, koji dođu na Kritičnu Masu, pripremili smo iznenađenje - primerak biciklističkog priručnika "Beograd na pedale". :)

Ruta biciklističke vožnje:
http://ridewithgps.com/routes/6310122

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!
DUŽINA RUTE 7 km
FACEBOOK BICIKLIJADE facebook.com/events/362389600586020...