Sa datumom 27.5.2020. u Hrvatskoj (osim otoka Brača) dozvoljeno je rekreativno bavljenje sportom uz obavezno držanje distance od barem 1,5m uz češće dezinficiranje ruku te izbjegavanje dodirivanja lica, te primjenu općih mjera zaštite od COVID-19.
Sportska natjecanja (bez gledatelja) na otvorenom biti će omogućena od 30.5.2020. Ograničenje veličine grupa ljudi povećati će se sa 40 osoba na 100 osoba u zatvorenom prostoru, odnosno 300 osoba na otvorenom, prema preporukama HZJZ-a tijekom ovog tjedna. Apeliramo da se svi strogo pridržavamo tih i ostalih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja zaraze!
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
(ponedjeljak)
06:00
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar
Trajanje:

6 dana

Sava tour 2015.

Tako će proslava Dana Save ove godine uključiti i 962 km dugačku biciklističku turu koja će ići od izvora rijeke Save u Kranjskoj Gori (SL) prolazeći kroz četiri savske države sve do njezina ušća u Beogradu (RS). Planirano je da tura traje devet dana, uključujući stajanja (noćenja) u sedam gradova uz rijeku, gdje će se u suradnji s lokalnim zajednicama organizirati prigodni javni događaji koji će biti i medijski popraćeni. Ključnu grupu, će činiti šest iskusnih biciklistica i biciklista iz sve četiri države koji će biciklirati cijelom rutom, u organizaciji i pod pokroviteljstvom Savske komisije.

Očekuje se da će se ključnoj grupi na pojedinim etapama pridružiti i biciklisti iz lokalnih klubova, javne osobe i ostali građani, ovisno o interesu gradova, turističkih zajednica i ostalih da se uključe u ovaj jedinstveni projekt na način da organiziraju biciklijade koja bi se priključila ključnoj grupi, odnosno doček ključne skupine biciklista uz mogućnost organizacije prigodnih programa (prezentacija, promocija, kulturno zabavni program), o čemu će javnost biti pravodobno informirana.

Kako je biciklizam brzo rastući segment turizma i kako broj biciklističkih turističkih putovanja raste iz godine u godinu, Biciklistička tura Sava 2015. može uvelike pridonijeti razvoju turizma u savskoj regiji. Ključna grupa biciklista o ovom će poduhvatu pisati blogove, dijeliti svoja iskustva te objavljivati fotografije krajolika i gradova uz rijeku. Cijela savska regija može imati izuzetnu dobit od ovog jedinstvenog načina putovanja kroz regiju.

Napomena za sve sudionike: sudjelovanje na Biciklističkoj demo turi Sava 2015. dobrovoljno je i na vlastitu odgovornost. Savska komisija ne odgovara za ozljede ili štetu koju biciklisti nanesu sebi ili trećim osobama.

Upute za vožnju: Tijekom vožnje poštujte ostale sudionike, pješake i vozače odnosno sve sudionike u prometu. Pridržavajte se prometnih pravila i znakova. Nemojte voziti velikom brzinom i budite oprezni na križanjima i zavojima. Koristite biciklističku kacigu, zvonce i rasvjetu (u slučaju mraka). Pazite na svoju sigurnost i sigurnost ostalih sudionika.

ruta:
1.dan - Zelenci-K.Gora-Bled-Bohinj
2.dan - Bohinj-Kranj-Ljubljana-Sevnica-Krško-Slani Dol
3.dan - Slani dol-Zgb-Jarun-Bundek 1.6.2015.
4.dan - Zgb.-Sisak-Lonja
5.dan - Lonja-Jasenovac-Gradiška-Bardača
6.dan - Bardača-Gradiška-Orubica-Batrina-Kobaš-Sijekovac-Sl.Brod
7.dan - Sl.Brod-Bos.Brod-Šamac -Brčko
8.dan - Brčko-Bijeljina-Sremska Rača-Sremska Mitrovica-Zasavica
9.dan - Zasavica-Boljevci-BG


Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!
DUŽINA RUTE 962 km
WEB BICIKLIJADE sava.pedala.hr/sava-biciklisti...