Apeliramo da se svi strogo pridržavamo uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja COVID-19 !
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
(nedjelja)
10:00
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar
ORGANIZATOR Kontakt:

KOTIZACIJA

30 kn

Smucekijada 2015.

Pozivamo vas na donacijsku biciklijadu koja će se održati 6.9.2015.

RUTA: SAMOBOR – EKO SELO
OKUPLJANJE I PRIJAVA: SAMOBORSKI TRG 9:00h – 10:00h
KOTIZACIJA: 30kn
RUTA: 24km (80% cesta – 20% makadam)

PRIJAVE: http://goo.gl/forms/Rl24UqXNXS

OSIGURAN RUČAK ZA SVE PRIJAVLJENE BICIKLISTE U EKO SELU


Sudionici ispod 16 godina po zakonu su dužni nositi zaštitnu kacigu. Predlažemo svim sudionicima da ih koriste. Sudionici sudjeluju na biciklijadi na vlastitu odgovornost, te su dužni poštivati prometna pravila i propise.

Organizator će osigurati policijsku pratnju i redare.

Tko su „Smuceki“, i zašto baš Smucekijada? Prijatelji koji se stalno smucaju. Vozimo bicikl, planinarimo i ono najbitnije, družimo se i širimo dobre vibracije, te uživamo u svakom smucanju u prirodi. Stoga smo odlučili napraviti donacijsko „smucanje“ s biciklističkim klubom Vid Ročić za HUOPP. (Hrvatska udruga za obuku potražnih pasa).

Svaki izlet u prirodu je nešto što pamtimo cijeli život. Priroda se mora prije svega poštovati bez obzira koliko mi bili sigurni u sebe.
Zahvaljujući izuzetno kvalitetnom programu školovanja, vodiči i psi HUOPP-a po završenoj obuci u potpunosti su osposobljeni za sudjelovanje u potražnim akcijama spašavanja unesrećenih osoba. Vodiči potražnih pasa HUOPP-a usko surađuju sa svim srodnim organizacijama iz sustava zaštite i spašavanja poput vatrogasaca, Hrvatske gorske službe spašavanja, DUZS-a (112) i sl. Hrvatska udruga za obuku potražnih pasa je neprofitna organizacija, specijalizirana za školovanje vodiča i pasa za potrebe potražnih akcija spašavanja unesrećenih ili nestalih osoba u ruševinama, šumama, lavinama, odronima i sl. situacijama, te za uključivanje u navedene akcije. Osnovana je u lipnju 2004. godine, a od listopada iste godine postaje članom Svjetske organizacije potražnih pasa (International Rescue Dog Organization, IRO). Vodiči i psi HUOPP-a obučavaju se pod nadzorom i u organizaciji stručno verificiranih instruktora u obliku dnevnih, cjelodnevnih i višednevnih vježbi, seminara i natjecanja kojima je cilj što bolje pripremiti se za stvarnu situaciju. Vježbe se uglavnom izvode na području i okolici Samobora po pitanju urbanog traganja i spašavanja, no, radi što kvalitetnije pripremljenosti timova vodič-pas potrebno je vježbe izvoditi i na područjima gdje su moguće intervencije (zabačena područja, šume, gorsko-planinska područja) u svim godišnjim dobima i u svim vremenskim uvjetima.
Svi vodiči potražnih pasa HUOPP-a su isključivo volonteri i odvajaju svoje slobodno vrijeme kako bi školovali sebe i svoje pse da budu što spremniji za rad na terenu. Svaki vodič koji školuje psa tragača snosi sam troškove hrane, edukacije, veterinara.

Spašeni ljudski život je nešto što se novcem ne može platiti.Eko selo je popularno svratište zaljubljenika u prirodu, kao i usputna stanica izletnika i planinara. Nedaleko od eko sela se nalaze Stari grad Žumberak, keltsko groblje, rimska nekropola, kanjoni sa slapovima Brisalo i Sopotski slap te vrh Žumberačke gore Sv. Gera.

Ne govori se bez razloga da je pas čovjekov najbolji prijatelj. Ove životinje su više od prijatelja i nekoga s kim ćete jednostavno provoditi slobodno vrijeme. Sigurni smo da i vi imate nekog kućnog ljubimca u vašim domovima. Psi su stvorenja koja čine za nas nevjerovatne stvari i zaslužuju naše divljenje. Psi osjećaju ljudsku patnju, smanjuju stres na poslu, mogu otkriti rak, osjetiti napad epilepsije prije nego što se on dogodi, pronaći Vas ako se izgubite, uzvratiti vam ljubav koju mu pružate kao vlasnik te još monogo toga.

U Eko selu hrvatska udruga za obuku potražnih pasa dati će nam savjete kako se ponašati prrilikom nepredviđenih situacija u prirodi + iznenađenje.

Na biciklijadu, dobro došli su svi biciklisti, zaljubljenici u životinje, roditelji s djecom, te svi oni koji imaju želju po prvi put nakon dugo vremena zavrtiti svoje pedale.

Nakon biciklijade sastat će se tri člana komisije koji će prebrojati sav prikupljeni novac od prijava te će biti uplaćen na račun HUOPP-a.

Smucekijada je isključivo namijenjena promicanju biciklizma i turizma u Samoboru i široj okolici.


Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!
DUŽINA RUTE24 km
FACEBOOK BICIKLIJADE facebook.com/events/160835384944013...