Sa datumom 27.5.2020. u Hrvatskoj dozvoljeno je rekreativno bavljenje sportom uz obavezno držanje distance od barem 1,5m uz češće dezinficiranje ruku te izbjegavanje dodirivanja lica, te primjenu općih mjera zaštite od COVID-19.
Sportska natjecanja (bez gledatelja) na otvorenom biti će omogućena od 30.5.2020. Maksimalna veličine grupe ljudi je trenutno 300 osoba u zatvorenom, odnosno 500 osoba na otvorenom prostoru, uz osiguranje 4m² po osobi. Apeliramo da se svi strogo pridržavamo tih i ostalih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sigurnosti sebe i drugih osoba, te sprečavanja nekontroliranog širenja zaraze!
Više informacija i novosti na www.koronavirus.hr
(petak)
00:00
  • dodaj kao .ics kalendar
  • dodaj kao webcal kalendar
  • dodaj kao .VCS kalendar

Winter Bike To Work Day NS 2016.

**Zimsko bicikliranje na Posao - Novi Sad FTW!**

Možda EXIT nije festival broj jedan na svetu, možda naša Tvrđava nije najpoznatija tvrđava na svetu, možda nećemo biti Evropska prestonica mladih 2018, ALI možemo biti prvi na svetu po broju biciklista koji idu zimi na posao.

**UKLJUČI SE!** Zabodi svoju pahuljicu i pokaži svoje učešće. Kako bi i mi ostali znali da baš ti učestvuješ u akciji, napravi screenshot svoje uspešne registracije i zameni profilnu sliku novonastalom :)

Registruj se na: http://winterbiketoworkday.org/

Registracija traje 5 minuta (dokazano) i svaki biciklista, svaka biciklistkinja i svaki bicikloklinac i bicikloklinka se broje i pomažu Novom Sadu da bude GRAD BROJ JEDAN po pitanju odlaska na posao i u školu - zimi.

A kada tog **12. februara** ogrneš bundu, ušuškaš se u šalove, kape i rukavice, i kreneš da verglaš, javi se svojim kolegama. Zvrcni zvoncetom, nasmeši se, javi se, da znamo da smo zajedno ;)

Vidimo se na točkovima!

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!