Pitomačka biciklijada 2017.

Biciklijada se vozi na tri staze koje su bitno različite po vrsti i zahtjevnosti.

ZELENA STAZA- Dinjevac-Grabrovnica-Mala i Velika Črešnjevica-Sedlarica- Otrovanec (Zelena staza je namijenjena početnicima i rekreativcima. Mogu je voziti svi od 7 do 77. Podloga je asfalt i nema skoro nikakvih strmina. Često se staje i odmara i u njoj sudjeluje puno djece u pratnji roditelja, djedova i baki. Dužina 25 km.)

PLAVA STAZA- Dravski most-Starogradački Marof-Stari Gradac-Turnašica-Sedlarica-Otrovanec (Plava staza je nešto zahtjevnija. Vozi se dijelom asfaltom(cca60%),a dijelom tvrdima makadamom. Ima nekoliko većih uzbrdica no ne predstavlja problem za odvoziti svima koji se bave rekreativnom vožnjom biciklom. Dužina 32 km)

CRVENA STAZA- vožnja Bilogorom-zahtjevna staza (osobe mlađe od 15 godina na crvenu stazu mogu ići samo uz pratnju) (Crvena staza je najzahtjevnija staza. Dijelom se vozi kroz naselja po asfaltu a najzahtjevniji dio je BBS (Bilogorska Biciklistička Staza) koji se sastoji od makadamskog uspona po dijelu Bilogore i spusta natrag prema naselju Sedlarica. Staza nije extremno zahtjevna ali je potrebna određena fizička pripremljenost za savladati je. Naravno da se dio BBS-a može i propješačiti a ostali dio staze najnormalnije odvoziti po asfaltu. Dužina 37 km)


Na sve tri staze osigurana je policijska pratnja i osiguranje staze

Osigurali smo za Vas prigodnu majicu, hranu i piće !!!

Preporučeno nošenje zaštitne kacige-posebno mlađima od 15 godina

Sudjelovanje na vlastitu odgovornost.

Prijaviti se možete do 03.06.2017. na kiosku Vrabac

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!
DUŽINA RUTE25 km
WEB BICIKLIJADE media.mnalis.com/u/biciklijade/m/p...