KOTIZACIJA

- - - -

OTKAZANO: Sava tour 2014.

Slijedom katastrofalnih poplava u regiji, Savska komisija je privremeno obustavila redovite aktivnosti predviđene u okviru ovogodišnjeg obilježavanja Dana rijeke Save – organizacijom Savske biciklističke ture 2014 i Parlamenta mladih 2014, te podrškom organiziranju veslačke regate duž Save. Financijska sredstava namijenjena za te aktivnosti Savska komisija će darovati kao pomoć za nastradala područja u trima savskim državama.

Međunarodna komisija za sliv rijeke Save inicirala je projekt razvoja biciklističkih ruta duž Save kao dio svojih nastojanja u pogledu razvoja riječnog turizma u slivu rijeke Save.

Cilj Biciklističke ture Sava 2014. jest promocija ne samo ovog projekta, nego i ključnih poruka povezanih s proslavom Dana Save (1. juna).

Tako će proslava Dana Save ove godine uključiti i 850 km dugačku biciklističku turu koja će ići od izvora rijeke Save u Kranjskoj Gori (SI) prolazeći kroz četiri savske države sve do njezina ušća u Beogradu (RS). Planirano je da tura traje osam dana, uključujući stajanja (noćenja) u sedam gradova uz rijeku, gdje će se u suradnji s lokalnim zajednicama organizirati prigodni javni događaji koji će biti i medijski popraćeni. Ključnu grupu, će činiti četiri do osam iskusnih biciklista iz sve četiri države koji će biciklirati cijelom rutom, u organizaciji i pod pokroviteljstvom Savske komisije.

ruta:
1.dan - Zelenci-K.Gora-Bled-Bohinj
2.dan - Bohinj-Kranj-Ljubljana-Sevnica-Krško-Slani Dol
3.dan - Slani dol-Zgb-fešta na Bundeku
4.dan - Zgb.-Sisak-Lonja
5.dan - Lonja-Jasenovac-Gradiška-Bardača
6.dan - Bardača-Gradiška-Orubica-Batrina-Kobaš-Sijekovac-Sl.Brod
7.dan - Sl.Brod-Bos.Brod-Šamac -Brčko
8.dan - Brčko-Bijeljina-Sremska Rača-Sremska Mitrovica-Zasavica
9.dan - Zasavica-Boljevci-BG

2. lipnja 2014. u poslijepodnevnim satima stižu u Lonjsko polje (to znači da i taj dan prolaze kroz Zagreb)
3.06. krećemo iz Stare Lonje, preko Krapja, Jasenovca, Mlake, St. Gradiške do Gradiške-BiH te do Ribnjaka Bardača

Očekuje se da će se ključnoj grupi na pojedinim etapama pridružiti i biciklisti iz lokalnih klubova, javne osobe i ostali građani, ovisno o interesu gradova, turističkih zajednica i ostalih da se uključe u ovaj jedinstveni projekt na način da organiziraju biciklijade koja bi se priključila ključnoj grupi, odnosno doček ključne skupine biciklista uz mogućnost organizacije prigodnih programa (prezentacija, promocija, kulturno zabavni program), o čemu će javnost biti pravodobno informirana.

Upute za vožnju: Tijekom vožnje poštujte ostale sudionike, pješake i vozače odnosno sve sudionike u prometu. Pridržavajte se prometnih pravila i znakova. Nemojte voziti velikom brzinom i budite oprezni na križanjima i zavojima. Koristite biciklističku kacigu, zvonce i rasvjetu (u slučaju mraka). Pazite na svoju sigurnost i sigurnost ostalih sudionika.

Napomena za sve sudionike: sudjelovanje na Biciklističkoj demo turi Sava 2014. dobrovoljno je i na vlastitu odgovornost. Savska komisija ne odgovara za ozljede ili štetu koju biciklisti nanesu sebi ili trećim osobama.

Velika karta. Mjesto je slabo mapirano? Pomozi nam!
DUŽINA RUTE850 km
WEB BICIKLIJADE sava.pedala.hr/sava-biciklisti...